Abu Dhabi

Hej!

Just hemkommen från en helt fantastisk resa. Fått sol, bad och massa upplevelser. Hade behövt längre tid för att göra allt jag velat göra.

Vi bodde ungefär tre mil utanför Abu Dhabi stad, på den konstgjorda ön Yas Island. Vi bodde på hotellet "Yas Island Rotana" som var ett superfint hotell. Rummet var jättestort och superfräscht och på hotellet fanns tre restauranger som serverade otroligt bra mat. Den indiska restaurangen var såklart min favorit. Frukostbuffén erbjöd allt man kunde tänka sig, jag saknade inte något. Maten över huvud taget var otroligt bra hela resan, aldrig ätit så gott.

Stranden låg 700 meter från vårt hotell. En vit sandstrand med finkornig, mjuk, sand och klarblått vatten. Allt är otroligt fräscht i Abu Dhabi och strandtoaletterna blev städade var tjugonde minut samt var utrustade med luftrenare. Allt var tipptopp, överallt.

Abu Dhabi stad låg, som sagt, tre mil utanför, men med taxi tog resan bara drygt 20 minuter och kostade drygt hundra kronor. Vi åkte in till Abu Dhabi tre gånger - en gång för att besöka soaken (marknaden), en gång för att besöka det stora köpcentret (Marinan Mall) och en gång för att besöka en av världens största moskéer - Sheikh Zayed Grand Mosque. Moskén var helt otroligt vacker och på plats infann sig ett otroligt lugn. Det var, med stor marginal, den häftigaste byggnaden jag någonsin sätt. Måste dock säga att hela Abu Dhabi stad imponerade med sin häftiga arkitektur. Reste till framtiden.. Ja, ungefär så.

En dag åkte vi till öknen med jeep. Flög över 20 meter höga sanddyner, hängde med kamerlerna, såg den vackra solnedgången, åt arabisk buffé och tittade på magdans. En upplevelse för sig. Öknen är grymt fascinerande.

Rekommenderar denna resan för alla! Är det något ni undrar över så tveka inte att fråga!


Kram

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Matilda » Att flytta hemifrån:  ”Hej Annica! Haha, du har rätt, det är inte helt fel! Se till att delta aktivt i ..”

  • Annica La Sundström » Att flytta hemifrån:  ”wow det innehållet skulle jag vilja ha i mitt badrumsskåp :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln