Tänk kvalitet, tänk helhet tänk GAIA!

När det gäller att välja ekologiska alternativ i vår dagliga konsumtion, börjar vi oftast med produkter vi äter eller dricker. Huden är kroppens organ och hela 60% av det vi stryker på huden går rakt in i kroppen. Värt att tänka på när vi står i duschen och sköljer bort en konventionell duschtvål. De 40% som inte tas upp av kroppen går ut via avloppet ut i vår miljö. Dessutom tillverkas dessa produkter ofta i fabriker med högt utsläpp av gaser. Därför ska man tänka helhet. Vilka ingredienser används, vilka tillverkningsmetoder, personal politik och miljöpolicy har företaget. Gaia tänker på alla dessa faktorer och stödjer dessutom ett flertal icke-vinstdrivande välgörenhetsorganisationer och samhällsorganisationer. Här följer några:.

THE KIDS FIRST CAMPAIGN

Denna kampanj drivs i Australien, där Gaia grundades.
En kampanj som väcker konsumenternas medvetenhet om effekterna av livsmedelstillsatser och som kommer förhoppningsvis att leda till en lagändring, inom de närmaste två åren. Liknande kampanj har drivits i Storbrittanien.

THE AUSTRALIAN ORANGUTAN PROJECT

Gaia har adopterad två små orangutang bebisar - Rocky och Rickina. Detta är en del av ett projekt med mål att bevara orangutangerna och deras livsmiljö. Projektet ger skydd, mat och sjukvård till små föräldralösa orangutanger. Underbart!

THE AUSTRALIAN COLLEGE OF MIDWIVES

The Australian College of Midwives är en icke-vinstdrivande organisation som fungerar som toppyrkesorganisation för barnmorskor i Australien. Organisationen stödjer barnmorskor för att nå sin fulla potential och att sätta professionella utbildningsstandarder.

THE AUSTRALIAN BREASTFEEDING ASSOCIATION (ABA)

ABA är en organisation för personer som är intresserade av att främja och skydda amning. Bland dessa är ammande kvinnor och deras partners samt sjukvårdspersonal som läkare, amning konsulter och barnmorskor.

CHOOSE CRUELTY-FREE LTD

Choose Cruelty-Free Ltd är en organisation som jobbar mot djurförsök och annan typ av djurplågeri då man tar fram produkter för oss människor.

GREENPEACE AUSTRALIA

Greenpeace är en oberoende kampanjorganisation som använder icke-våldsamma direkta åtgärder för att avslöja de globala miljöproblemen och för att tvinga fram lösningar som är väsentliga för en grön och fredlig framtid .

Gaia stödjer även projekt för rättvis handel.

I Sverige används i genomsnitt 6-8 hudvårdsprodukter/ person och dag. Genom att byta ut åtminstone en av dessa tar du ett stort steg för din hälsa, din närmiljö och din omvärld!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter