Ett underverk!

Idag gästbloggar fina Cecilia här! Eller ja, om vi nu ska säga att hon gästbloggar, det är ju snarare jag som gästbloggar för henne här på Ax&Lin/Gaiasverige.
Idag ska hon prata om Gaias nyaste familjemedlem - Belly Butter & Belly Oil; två produkter som passar dig som är gravid eller nyligen fått barn, eller dig som har problem med bristningar.
Så nu överlåter jag ordet till Cecilia!


Underverk!

För de flesta kvinnor är fenomenet gravididet ett av de största underverk. Förväntningar, längtan men också en fysisk förändring av kroppen. Så var det även för mig, och ännu större blev mina tankar och förväntningar i vecka 18 då ultraljudsundersökningen visade oss att vi skulle bli tvillingföräldrar!! Vårt andra ultraljud visade oss att vi väntade tvåäggstvillingar och i september 2009 blev jag och Marcus stolta föräldrar till tvillingarna Axel och Linnéa. Tack vare dem fick vi inspiration till att starta vårt lilla företag, och vilket namn kunde passa bättre än Ax & Lin efter våra älskade barn!

I år fyller barnen 5 år och min kropp har i princip helt återställts efter en fashionabel viktuppgång på 38,2kg. Nu är jag tillbaka på ordinarie vikt på 51kg(1,65cm lång), men dessvärre har jag lite kvar som varit svårt att få bukt med, bristningarna.

Hudbristningar i samband med graviditet drabbar hela 75% av alla gravida kvinnor. Huden hänger helt inte med den snabba viktökning som sker främst i slutet av graviditeten.

Det viktigaste man kan göra för att förhindra uppkomsten av detta fenomen är som i de flesta fall, att ha en sund och hälsosam livsstil.

Håll din hud frisk. Ät bra mat och gärna extra tillskott av zink, A, C och D vitamin om du vet med dig att din kost kanske inte är så varierad som den borde. Särskilt viktigt är det också framförallt för veganer/vegetarianer att vara noga med att få i sig tillräckligt med proteiner som hjälper till att bygga upp huden.

Även motion är A och O. Motion hjälper kroppens ämnesomsättning att lättare hantera slaggprodukter och tillgodogöra sig näringsämnena vi får i oss. Dessutom bromsas produktionen av kortisol som ofta uppkommer vid stress. När du motionerar blir det också lättare att få i sig den dagliga dos av 1-1,5 l vatten/dag. Vatten bevarar hudens fuktbalans och gör den mera elastisk.Sist men inte minst använd dagligen en olja eller kräm på utsatta områden.

Gaias belly butter och belly oil återfuktar på djupet främst genom ekologiskt kakao- och sheasmör. Dessa båda ingredienser är kända för att bidra till hudens elasticitet samt bibehålla dess smidighet, och därmed minimera uppkomsten av hudbristningar.

Båda produkterna innehåller också nypon och vetegroddsolja som även de hjälper hudens elasticitet. Dessutom är framförallt nypon otroligt rika på vitaminer -och vetegroddsolja på proteiner.

Slutligen hjälper eteriska oljor från bla ekologisk mandarin till att jämna ut linjer, ärr och förbättrar hudstrukturen övergripande. Bäst av allt, produkterna hjälper även till att reducera befintliga bristningar.

Så välkomna in i e-butiken och gör en bra investering i din kropp!

Kram Cecilia Pålsson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Matilda » Att flytta hemifrån:  ”Hej Annica! Haha, du har rätt, det är inte helt fel! Se till att delta aktivt i ..”

  • Annica La Sundström » Att flytta hemifrån:  ”wow det innehållet skulle jag vilja ha i mitt badrumsskåp :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln