Mirakelprodukter

Under en tid nu har jag kört på Gaias nyaste familjemedlem, speciellt anpassad för kvinnor som är eller har varit gravida.

För att reda ut detta direkt - jag är inte gravid, men dessa produkterna är helt underbara för oss med torr hy också!

Det som gör produkterna speciellt anpassade för graviditet är att de förebygger, motverkar och läker hudbristningar, något som 75% av alla gravida kvinnor upplever, mer eller mindre. Hudbristningar är även vanligt uppkommande hos unga kvinnor som växer fort, kring höfter och bröst, etc. eller om du har gått upp mycket i vikt, fort, av en eller annan anledning.

Hur benägen man är att drabbas varierar, men vi med torr hy är lite extra utsatta då våran hud inte är lika elastisk.

Det finns en del saker man kan tänka lite extra på om man lätt drabbas av bristningar: Ät bra mat, gärna extra tillskott av zink, A-, C- och D-vitamin.
Även motion är A och O. Motion hjälper kroppens ämnesomsättning att lättare hantera slaggprodukter och tillgodogöra sig näringsämnena vi får i oss. Dessutom bromsas produktionen av kortisol som ofta uppkommer vid stress. När du motionerar blir det också lättare att få i sig den dagliga dos av 1-1,5 l vatten/dag. Vatten bevarar hudens fuktbalans och gör den mera elastisk (källa gaiasverige.se)


Det är även viktigt att ta hand om din hy och ge den den näring den behöver. Det är här Gaias nya produkter kommer in.


Belly Butter är en djupt återfuktande lotion (butter) som återfuktar med kakao- och sheasmör. Ingredienser som aktivt ökar hudens elastisitet.


Belly Oil är en olja i sprayflaska, som lätt tas upp av huden, utan att bli kladdig.


Produkterna är liknande i sammansättningen men oljan är något mer återfuktande.

Båda produkterna innehåller också nypon och vetegroddsolja som även de hjälper hudens elasticitet. Dessutom är framförallt nypon otroligt rika på vitaminer -och vetegroddsolja på proteiner.
Slutligen hjälper eteriska oljor från bla ekologisk mandarin till att jämna ut linjer, ärr och förbättrar hudstrukturen övergripande. Bäst av allt, produkterna hjälper även till att reducera befintliga bristningar.


Jag använder dessa som djupt återfuktande på kroppen, nu under vintern, och även som nattprodukter då huden känns extra torr. Det är så bra med dessa produkterna, för trotts att de är så återfuktande och "feta" så täpper de inte porerna, huden andas och får en underbar lyster.


Helt klart värda för er attt testa!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Matilda » Att flytta hemifrån:  ”Hej Annica! Haha, du har rätt, det är inte helt fel! Se till att delta aktivt i ..”

  • Annica La Sundström » Att flytta hemifrån:  ”wow det innehållet skulle jag vilja ha i mitt badrumsskåp :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln