KidsZoo - goda tuggvitamnier som barnen älskar!

Nu går vi snart in i November och vi har snart bara två månader kvar av 2014. Dessa sista två månader kommer vi att lägga lite mer fokus på de båda barn som är grunden till Ax & Lin, tvillingarna Axel och Linnéa 5 år gamla. Gaias ekologiska hudvård har såklart alltid varit en naturlig del i deras vardagsrutin, men vi är också måna om att deras övriga rutiner såsom lek, kost och motion går i samma hälsosamma tecken. Då vår son Axel är född med handikappet autism, så har det varit svårt att få i honom alla de nyttiga vitaminer och fettsyror som barn såväl behöver. I synnerhet  när det gäller barn med autism, har forskningen visat stora samband mellan intag av fiskolja/omega 3 och resultat i ökade framsteg både när det gäller att uttrycka sig med tal och kroppsspråk.

Axel  har också en medfödd förkylningsastma, vilket innebär att så fort han blir förkyld behöver han inhalera luftvidgande preparat vilket inte känns helt bra. Att söka alternativa metoder till kemikalier ligger oss varmt om hjärtat, och nu har vi äntligen hittat två helt naturliga källor till hjälp för Axel!

Sedan en tid tillbaka har vi gett båda barnen fiskolja varje dag. KidsZoo Fiskolja forte  är en  supergod geléfigur med hög koncentration av  fiskolja. Rekommenderad dagsdos är 2-4 tabletter per dag  som ger 180-360 mg fiskolja (DHA 40mg-80mg, EPA 10mg-20mg). Fiskoljan är mikroinkapslad vilket gör att man inte kan få så höga halter av fiskolja i varje tablett, vill man öka dosen kan man göra det. Mikroinkapsling gör att fiskoljan blir väldig stabil, ingen risk för oxidation eller härskning. Alla smaker och färger kommer helt naturligt från frukt och bär!

Nu har det kommit en nyhet som verkligen revolutionerat vår vardag! En ny KidsZoo med Propolis, Fläder, Nypon och Vitamin C. Propolis hjälper till att stoppa förkylningen innan den bryter ut, vilket gör att Axels astma i princip lyst med sin frånvaro! Vi ger Axel och Linnea ca 2- 4 gelebjörnar då vi märker symptom på förkylning, och de har samma goda smak som fiskoljan.

Även om fiskoljan utgör ett bra komplement, så räcker det inte riktigt till då det är ofta är svårt att få barn i allmänhet och Axel i synnerhet att äta grönsaker. Därför ger dem också Kids Zoo multivitamin särskilt under vinterhalvåret då det är extra viktigt att få i sig d-vitamin! 

Visst är det bästa att se till att ge barnen en allsidig kost, baserat på råvaror utan kemiska tillsatser, ibland är det dock lättare sagt än gjort…

Passa på att ge ditt barn ett riktigt God omtanke i november!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter