Voilá - min hudvårdsrutin!

Snart närmar jag mig den magiska gränsen 40år!
Genom åren kan jag nog med handen på hjärtat säga att jag provat de mesta på hudvårdssidan. För snart fyra år sedan gjorde jag ett medvetet val att gå över till naturliga produkter. För mig, är det det bästa jag har gjort, min hy har aldrig varit bättre!
Jag brukar själv använda rengöringen Foaming Cleanser. Den används precis som en tvål som masseras in på fuktigt ansikte och sköljes av med vatten. Därefter sprejar jag ett par duschar ansiktsvatten, Refreshing Toner. Har du mycket make-up är det perfekt att ta en av GAIAs våtservetter, Bamboo Baby Wipes, den tar effektivt bort det svåraste och har du en riktig gala sminkning, är det en bommullspad med olja(belly oil) som gäller.
Jag vill poängtera vikten av att använda ansiktsvatten. När man tvättar huden oavsett med vilken produkt man väljer, så rubbas hudens ph-balans. Innan denna återställts kan inte huden ta till sig näringsämnena såsom vitaminer, antioxidanter o.s.v. Genom att pumpa ett par duschar direkt på ansiktet återställer du hudens ph-värde på ett par minuter samt ökar hudens uppsugningsförmåga vilket gör det lättare för ansiktskrämen att göra sitt jobb. Du behöver dessutom använda betydligt mindre av krämen. GAIAs ansiktsvatten är fullt av antioxidanter som bromsar hudens åldrande, håller ph-värdet i schack samt bevarar hudens fuktbalans. Sitter du mycket vid datorn kan du med fördel spreja ett par duschar under dagen utanpå make-up för att undvika glansig t-zon och torra sidopartier som lätt kan uppstå vid för många timmar framför skärmen.
Efter ansiktsvattnet använder jag ett spray  Belly Oil som jag applicerar runt ögonen framförallt, men också på hela ansiktet om huden känns torr. Belly oil består bla av nyponrosolja, som har en extremt uppstramande effekt och jobbar effektivt mot rynkor och fina linjer, och därefter avslutar jag med ansiktskrämen Facial Moisturiser på sommarhalvåret, och intensive moisturiser på vinterhalvåret. Perfekt bas för din make-up! På kvällen använder jag bellybutter berikad med sheasmör för att ge huden en extra fuktboost under natten.
GAIAs Belly Butter och Belly Oil innehåller certifierad ekologisk vetegroddsolja. Denna ingrediens används för att återuppbygga och reparera skadad och ärrig hud. Dessutom förbättrar den hudens smidighet och elasticitet på ett extraoridnärt sätt. En gång i veckan peelar jag huden med Facial Exfoliant. Detta för att avlägsna döda hudceller och hjälpa huden att återuppbygga hudcellerna. Det gör även att krämerna och rengöringen går ner på djupet. Gaias peeling går utmärkt att använda både på ansikte och kropp. Tycker man att det för mycket riv så blanda ut den med creamy cleanser, så får du en mildare mer återfuktande peeling.Skölj ansiktet med ljummet vatten, massera in med försiktiga cirkulära uppåtgående rörelser i ca en minut -skölj av. Gör därefter din rengöringsprocedur som vanligt.
det tar ett par minuter morgon och kväll, men jag lovar, det är såå värt det!

Cecilia Pålsson
Ägare

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter