Kroppen, händerna och fötterna!

Dusch/bad är för många av oss något vi gör på daglig basis. Dock förespråkar jag att om du kan, så undvik att duscha/bada varje dag då hudens naturliga bakterier tvättas bort och risken för uttorkning ökar. Huden blir också mer mottaglig för infektioner. Denna månad ger jag ER, extra bra priser på mina favoriter i duschen!

Njut av våren!

//Cecilia Pålsson

Jag använder GAIAs scrub made for men till hela kroppen minst en gång/vecka. Kroppspeeling är renande, cirkulationsökande och tar bort döda hudceller och ger din hud nytt liv och gör den mjuk och följsam. Peeling är viktigt för att huden ska kunna ta upp fukten man tillför huden i form av olja och hudkrämer. Om huden är väldigt torr kan det vara så att den inte kan ta upp fukten pga av det ligger döda hudceller i vägen. Peelingen ökar även cirkulationen i musklerna och är därför
passande att genomföra innan massage då massören kommer åt ”djupare” med massagen. Blöt huden, massera in noggrant med cirkulära rörelser. Är du extra känslig så blanda scruben med lite bodywash. Skölj därefter av. Massera in bodywash lavendel eller bodywash pink grape och skölj sedan av. När du sedan går ur
duschen så massera in någon av GAIAs oljor, jag föredrar kropps -och ansiktsoljan på lätt fuktig hud innan du avslutar med bodylotion.Fötterna är den del av kroppen vi belastar hårdast och brukar mest. Hinner du, så är det bra att en gång per vecka sätta fötterna i ett bad där du tillsätter GAIAs wash made for men. Den innehåller uppfriskande spearmint, lime och aloevera. Sitt några minuter, massera därefter in scrub made for men på den ena foten, skölj av och fila fötterna noga och varsamt med en fotfil. Skölj av och tvätta foten med wash made for men eller bodywash och smörj därefter in hela foten med GAIAs Nipple Balm, en riktigt fet salva baserad på bivax och vårdande oljor. Upprepa samma procedur med den andra foten. För bästa resultat, sov gärna med en tunn bomullssocka för
maximal fuktupptagning.
Händerna behöver i princip samma procedur som fötterna en gång per vecka. Har du tid så lägg gärna även händerna i ett bad, med fördel tillsatt bodywash lavendel som ger en skön
avslappnade känsla, samtidigt som växtoljorna mjukgör och vårdar. Därefter masserar jag in
Facial Exfoliant blandat med Creamy Cleanser. Skölj av. Vid extremt torra händer massera in Nipple Balm innan sängående. Annars använd Belly Butter som är baserad på sheasmör och kakaosmör minst två ggr per dag.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter