I juni blommar kamomillen...

Kamomill kallas även kvinnoört och är en av de allra äldsta kända läkeväxterna. Den har tillskrivits egenskaper såsom kramplösande vid menstruationssmärtor, bra vid förkylningssymptom, positiv inverkan vid mag -och tarm problem samt effektiv vid eksem och utslag. dessutom har den urindrivande egenskaper. Den är också den mildaste av alla örter och är väldigt lugnande för huden samt lindrar  kliande och känslig hy. Kamomill balanserar även upp hudens pH-balans. Det viktigaste aktiva ämnet är bisabolol som bland annat ökar hudens ”genomsläpplighet” och därmed hjälper andra ämnen att penetrera hudbarriären. Vissa studier pekar på att bisabolol ökar hudens genomsläpplighet med upp till 70 gånger vilket är bra om man vill tillföra huden aktiva ingredienser (tex antioxidanter, vitaminer och andra näringsämnen). Bisabolol lindrar även hudirritationer och har en skyddande effekt på ömtålig hud.  Kamomill innehåller även azulen som minskar svullnader och rengör porer från orenheter. Du hittar kamomill i alla nedanstående produkter!

KVINNA
Foaming Cleanser
Creamy Cleanser
Facial Moisturiser
Facial Exfoliant
Body Wash - Lavender & Frankincense
Body Wash - Pink Grapefruit & Jasmine
Body Moisturiser - Lavender & Frankincense
Body Moisturiser - Pink Grapefruit & Jasmine
Nipple Balm

MAN
Shave Gel
Face & Body Wash
Face & Body Scrub
Face Créme
Schampoo

BABY
Bath & Body Wash
Sleeptime Bath
Baby Schampoo
Baby Detangler
Skin Soothing Lotion
Baby Moisturiser
Baby Massage Oil
Natural Baby Powder
Bamboo Baby Wipes

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter