Igår gjorde jag en egen ekologisk ansiktsbehandling - fantastiskt!

Jag tillhör nog en av de få människor som aldrig går på ansiktsbehandling. Dock har jag alltid varit noggrann med rengöring och omvårdnad av framförallt mitt ansikte, och ytterst selektivt har jag läst, screenat och pejlat läget på hur man på bästa sätt går tillväga för att få ut bästa möjliga av hudvårdsprodukterna. Igår tänkte jag: "Hur svårt kan det va!?" Så här gjorde jag och det blev fantastiskt resultat, sedan om det är rätt enligt vetenskapens alla regler, ja det kan ju "de lärde tvista om";-)

1, Rengör ansiktet noggrant med foaming cleanser, skölj av utan att torka.
2, Ta ett badlakan och lägg över huvudet och ställ dig över en gryta med ångande vatten(alltså inte kokande) jag hade plattan på 2:an efter uppok. Stå sådär 3-5 minuter för att öppna upp porerna.
3, Gå in i badrummet, och ja, jag vet att man inte ska trycka i ansiktet men synliga porer kan väl inte skada att trycka på? Därefter tog jag ca en msk facial exfoliant och blandade med "ett tryck" creamy cleanser. Masserade in med cirkulära uppåtgående rörelser och lät verka ca 3-5 minuter,
4, Under tiden ansiktsmask nr 1 verkade, gick jag ut i köket igen och mosade  en övermogen avokado, blandade i ca 1 msk belly oil samt pressade ner en klyfta citron och ställde det i frysen(obs max 2 min).
5, Gick in badrummet sköljde av masken och torkade ansiktet.
6, Gick ut i frysen, tog fram avokadomasken och applicerade denna. Därfter lade jag mig på soffan med gurkskivor på ögonen och vilade i ca 15 minuter.
7, Åter in i badrummet, sköljde av masken och torkade ansiktet.
8, Sprayade ca tre spray refreshing toner.
9, Masserade noga in ca två sprey belly oil med varsamma cirkulära rörelser  under ca 5-7 minuter. Massage är viktigt för att få igång cirkulation och cellförnyelse. Liksom en naturlig "face lift".
10, Avslutningsvis smörjde jag in hela ansiktet och dekolltaget noga med intensive moisturiser!
Voilá - ekologisk ansiktsbehandling!
Njut av sommaren!

//Cecilia

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter