Ett litet "vår eko" från bloggvärlden..

Nu är mars här och den första vårmånaden! Underbart att inleda med ett fantastiskt blogginlägg. Det var nämligen så det hela började för Ax & Lin. Jag gravid, en blivande pappa som tokbarnsäkrade huset, teckande försäkringar hejvilt och lusläste innehållsförteckningar. Det var just våtservetter som blev startskottet då vi häpnade över innehållet hos flera av fabrikaten på marknaden....

Ekologiska hudvänliga våtservetter

Har du småbarn har du säkert märkt hur smidigt det är med våtservetter så du kan torka av barnet även när du inte har tillgång till vatten. Det säljs allt fler våtservetter och otäckt nog kan många av de vanligaste konventionella märkerna på marknaden innehålla upp till 16 olika kemikalier – ämnen som du inte vill ha på ditt barns eller din egen hud. Några av dessa ämnen är Butylparaben, Etylparaben, Methylparaben, 2-Fenoxietanol, Propylparaben, Cetr,-bromide osv. Testfakta.se har under de senaste åren gjort ett flertal olika tester av våtservetter och det visade sig att 18 av 19 märken innehöll kemikalier som klassas som potentiellt hälsofarliga eller allergiframkallande.

Läs hela inlägget här...--->Ekologiska hudvänliga våtservetter
29 Februari 2016 / 12:10 / Allmänt, Baby/Barn / bambu, ekologiska våtservetter, ekologiskt, gaia, giftfritt, känslig hud, våtservetter / Permalink / 0

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter