Anti-ageing day cream - med hyaluronsyra!

Nu lanserar vi tre nyheter i vår anti-ageing serie!

Hyaluronsyran har fått något av en stjärnstatus bland hudvårdsingredienser. Den är naturlig, återfuktar och förhindrar inflammationer. Utmaningen är bara att få ner den i huden så att den kan komma till sin rätt. Detta fixar NONIQUE - helt naturligt, ekologiskt och veganskt!
Sitt namn till trots, så är inte denna ingrediens inte en syra. Faktum är att hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och kan bära vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. När vi föds är mängden av hyaluronsyra i kroppen som störst, men ålder och exponering för UV-ljus gör att den, och fukten, minskar. Ju längre upp i hudlagret du kommer desto mindre hyaluronsyra finns där. Nere i cellsystemet finns det redan fukt. Genom att tillföra fukt utifrån blir även de övre lagren välfuktade.
NONIQUES hyaluronsyra jobbar på ytan för att binda fukten som finns på huden och hjälper till att behålla den återfuktad och elastisk.
En forskarstudie från Ludwig Maximilians University i München år 2011, går i god för hyaluronsyran. Där fick 76 kvinnor mellan 30 och 60 år smörja in huden runt ena ögat med en kräm innehållandes 0,1 procent hyaluronsyra och det andra ögat med en placebokräm.
Efter 60 dagar visade det sig att krämen med hyaluronsyra gett en signifikant förbättring av hudens fuktighet och elasticitet. Även rynkornas djup hade minskat!
 Hyaluronsyran tycks alltså uträtta de där små miraklen som så många av oss vill ha!
 
//Cecilia

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter