Använd rätt kroppsvård!

Nu börjar sommaren närma sig sitt slut, men vi hoppas augusti bjuder på ytterligare några varma dagar på stranden. Solens strålar gör att ett större lager döda hudceller än vanligt byggs upp och lägger sig på huden. Därför är det extra viktigt att tillföra mycket fukt, samt använda en bra peeling minst en gång i veckan över hela kroppen. Jag kan varmt rekommendera GAIAs scrub for men som kroppspeeling, eller GAIAs facial exfoliant uppblandad med en  klick bodywash. Använd alltid peeling innan ducshtvål och avsluta därefter med riklig mängd kroppslotion. Vi pratar ofta om olika hudtyper när det gäller ansiktet, men detsamma gäller även för kroppen. Vanligaste hudtypen är bland hy, vilken kännetecknas av torrare partier på vissa områden, samt lite fetare på andra. Fötter, armar och ben har relativt få talgkörtlar, vilket medför att lite fetare krämer behövs på just dessa tre partier. Vanligtvis kan man gå efter tumregeln att under sommarhalvåret använda sig av lite tunnare kroppslotion såsom GAIAs Pink Grape eller Frankincense Lavender. Har man varit mycket i solen är NONIQUEs Extreme energy lotion en perfekt aftersun pga dess rikliga mängd svalkande aloe vera samt bakteriehämande grapefrukt och uppiggande guarana som ger en positiv effekt gentemot den stress huden utsätts för i solen. På kvällen kan rekommenderas en ännu kraftigare lotion såsom NONIQUEs Intensive lotion som är utvecklad för extremt torr hud, och innehåller rikligt med olivolja, eller GAIAs body butter som baserats på sheasmör -och kakaosmör. Vare sig du väljer GAIAs eller NONIQUEs produkter, kan du alltid vara säker på att du har en ekologisk, vegansk produkt i din hand, särskilt framtagen för känslig hud, fri från parfym, parabener och mineraloljor! Tänk på att huden är kroppens största organ och absoberar en stor mängd av de du tillför den, därför är det extra viktigt attt använda rena, ekologiska produkter på din hud! ha en underbar sensommar!

//Cecilia Pålsson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter