Torr hud - ett hudtillstånd som drabbar de flesta av oss....

Nu är hösten här på riktigt! Det känns om inget annat i den torra, kyliga morgonluften. Torr hud är ett hudtillstånd som drabbar de flesta av oss, och särskilt nu under höst -och vintermånaderna. Det är dock inte bara hösten, utan en rad faktorer som kan var för sig, eller tillsammans vara orsaken/orsakerna. Ju äldre vi blir, desto sämre blir hudens vattenbindande förmåga, samtidigt som dess talgkörtelaktivitet minskar. Ytterligare en extremt vanlig orsak i dagens samhälle är elektronisk strålning från dator/surfplattor/ mobiler, som alla bidrar till stressad och uttorkad hud. Gaia har skapat en rad produkter som effektivt hjälper till i kampen mot torr hud.

1, Spraya ansiktet med ansiktsvatten!
Så fort du känner att huden börjar bli trött och stram, spraya ett par duschar av GAIAs Refreshing toner, fuktbalansen återupprättas och huden blir som ny!

2, Investera i en bra ansiktsolja!
När det är kallt och blåsigt ute är det bra att investera i en bra ansiktsolja som återfuktar och lugnar huden. Ansiktsoljan ger en mer djupverkande återfuktning än ansiktskrämer. Den innehåller inte heller något vatten, perfekt under vintermånaderna. Gaias Belly oil är baserad på främst jojoba olja som balanserar talgproduktionen, samt nyponrosolja som har en uppstramande effekt. Kan med fördel användas i kombination med ansiktskrämerna facial moisturiser och/eller intensive moisturiser!

3, Använd en riktigt bra rengöring!
Rengöringar har en tendens att torka ut. Använd därför en utan sulfater och SLS, samt med lågt vatteninnehåll. Gaias foaming cleanser rengör effektivt bort all smuts, make-up och orenheter. Vill du ha en ännu mildare, mer krämig rengöring, ska du använda Gaias creamy cleanser, vilken dock inte är lika effektiv mot make-up.

4, Använd peeling en gång i veckan!
Sist men inte minst, använd alltid peeling minst en gång i veckan. Peelingen tar bort döda hudceller, främjar cellförnyelsen och gör så att dina hudvårdsprodukter effektivare kan arbeta på djupet.

Nu har du hela 25% rabatt på hela GAIAs sortiment. Allt för att du och din hud ska kunna stråla ikapp med höstsolen!

//Cecilia Pålsson

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter