Naturlig hudvård med dahlian

Visste du att dahlian inte bara är en mycket vacker blomma, utan att den också är känd för sina läkande egenskaper? Den här blomman är älskad som få och växer fritt på sommarängar, såväl som odlad i små och stora trädgårdar.

Letar du efter blommor och växter för att skapa naturligare hudvård är dahlian ett mycket bra alternativ. Du kan med fördel köpa dahliaknölar hos Florea som erbjuder ett stort sortiment av vackra blommor. Här hittar du också tillbehören du behöver för att odla blomman på bästa sätt och kunna plocka den när det är dags.

Läkande egenskaper hos dahlian

Vad är det då för läkande egenskaper som blomman har? När det kommer till hudvård är det främst bladen du ska använda dig av. Knölarna innehåller också helande egenskaper, men då främst genom förtäring efter de har blivit processade. Bladen hos dahlian innehåller nämligen ett proteinhydrolysat som är naturligt fuktgivande för din hud.

Det hjälper dock inte att lägga ett blad från blomman på huden och förvänta sig resultat. Det bästa är att dra ur extraktet från bladen och sedan applicera detta på huden. Du får en naturlig hudvård som är både svampdödande och antiinflammatorisk, samtidigt som den är rik på antioxidanter. Torkade blomblad kan förvisso användas, men då främst för eksem och brännskador.