TIPS & RÅD

Ekologiska, rena produkter kan ta ett tag att vänja sig vid. Har kroppen varit van vid kemiska produkter tar det ett tag att rensa bort dessa och göra plats för de aktiva ingredienserna hos de naturliga produkterna. Då schampo och tvålar inte innehåller sulfater, kan man uppleva att de inte löddrar lika bra. När man schamponerar håret får man därför jobba lite hårdare och massera in produkten noggrant. Ibland kan upprepning behövas, dessutom ska man gärna lämna schampo kvar i håret någon minut, detta för att de eteriska oljorna och örterna ska fullgöra sitt jobb. 

Eftersom konsistensgivare är kemiska ingredienser kan man ibland uppleva att vissa produkter är lite ovana att applicera. Exempelvis kan salvorna vara något hårdare och lotioner något lösare. Detta är enbart en vanesak och tro mig, efter ett antal användningar kommer de positiva effekterna att ta överhanden! 

Tänk på att begreppet att åldras innebär att vi oxiderar. Naturens egna antioxidanter är det absolut bästa redskapet mot för tidigt åldrande. Det är lätt att lockas av produkter som tydligt associerar till bromsande av ålder. Självklart är det helheten som avgör. En sund livsstil med hälsosam kost och motion är grunden för att dina ekologiska hudvårdsprodukter ska nå full effekt.