Mina bästa GAIA-tips!

Jag brukar själv använda rengöringen foaming cleanser. Den använder du precis som en tvål och sköljer av med vatten. Därefter sprejar jag ett par duschar ansiktsvatten (refreshing toner). Har du mycket make-up är det perfekt att ta en av GAIAs våtservetter (bamboo wipes), den tar effektivt bort det svåraste och den består helt av ekologisk bambu.

Jag vill också poängtera vikten av att använda ansiktsvatten. När man tvättar huden oavsett med vilken produkt man väljer så rubbas hudens ph-balans. Innan denna återställts kan inte huden ta till sig näringsämnena såsom vitaminer, antioxidanter osv. Genom att pumpa ett par tre duschar direkt på ansiktet återställer du hudens ph-värde på ett par minuter, dessutom ökar hudens uppsugningsförmåga vilket gör det lättare för ansiktskrämen att göra sitt jobb. 
Du behöver också använda betydligt mindre av krämen!

GAIAs ansiktsvatten är fullt av antioxidanter som bromsar hudens åldrande, håller ph-värdet i schack samt bevarar hudens fuktbalans. Sitter du mycket vid dator kan du med fördel spreja ett par duschar under dagen utanpå make-up för att undvika glansig t-zon och torra sidopartier som ofta uppkommer efter flera timmar framför datorn.


Därefter använder jag ett par droppar massageolja eller Belly Oil och sist avslutar jag med ansiktskrämen Facial Moisturiser (Intensive Moisturiser på natten). Det går också bra att blanda ut ansiktskrämen med ett par droppar Belly Oil eller Baby Massage Oil för att ge en kraftfullare ansiktsvård i vårt torra kalla vinterklimat.
GAIAs Belly Butter och Belly Oil innehåller certifierad ekologisk vetegroddsolja. Denna ingrediens används för att återuppbygga och reparera skadad och ärrig hud. Dessutom förbättrar den hudens smidighet och elasticitet på ett extraordinärt sätt.

Ytterligare en viktig sak är att använda peeling en gång i veckan (Facial Exfoliant). Detta avlägsnar döda hudceller och hjälper huden att återuppbygga hudcellerna. Dessutom går krämerna och rengöringen ner på djupet. Själv använder jag GAIAs peeling både på ansikte och kropp. Skölj ansiktet med ljummet vatten, massera in med försiktiga cirkulära uppåtgående rörelser i ca ett par minuter, skölj av, använd Foaming Cleanser eller gör tvärtom beroende på vilket du föredrar (är huden sminkad bör man ta Foaming Cleanser först). Därefter ansiktsvatten och avslutningsvis rikligt med ansiktskräm. 

//Cecilia   

Cecilia Pålsson, ägare