TA STEGET OCH BYT TILL EKOLOGISK HÅRVÅRD

Ett sunt och vackert hår börjar med en frisk och sund hårbotten. I hårbotten har rötterna sitt fäste och den kraft och näring som tillförs håret, är helt avgörande av hårbottens kondition. Där återfinns också produktionen av hårets ”naturliga balsam”, talg/sebum, vilket gör håret mjukt, lent och glänsande. Vid upprepad användning av konventionella hårvårdsprodukter, rubbas den naturliga produktionen. Skadliga kemikalier torkar ut hårbotten och ökar därmed talgproduktionen. Många som tycker sig ha mjäll, upplever i själva verket en uttorkad och irriterad hårbotten som flagnar och inte alls mjäll. Genom att byta till NONIQUEs eller GAIAs hårvård lindras enkelt och effektivt problem med uttorkad hårbotten!

Byter du till ekologiska, veganska schampo, kommer du att uppleva att de verksamma rengörande ämnena, såsom kokostensider, löddrar betydligt mindre. Dessutom innehåller produkterna inga silikoner vilka lämnar en hinna runt varje hårstrå och får det att kännas mjukt. Detta kan medföra att en viss strävhet upplevs till en början. Följ därför alltid upp med balsam, även om du vanligtvis inte använder det. Att tänka på är också att även byta ut sina stylingprodukter till ekologiska. Konventionell styling innehåller oftast så pass starka kemikalier att det ekologiska schampot inte klarar av att tvätta bort dem.

Vanligtvis brukar det ta upp till 10 tvättar innan talgproduktionen gått tillbaka till ursprungsnivån. När överproduktionen av talg bromsats, försvinner således också känslan av att håret blir smutsigt snabbare och känns fett

När så håret detoxat alla gifter och kemikalier, bygger våra ekologiska, veganska schampon och balsam upp hår och hårbotten och resultatet är enastående!