Viktigt med tandvård

På den här sidan får du många tips på hur du kan ta hand om din hud på olika sätt. Men det är också viktigt att du är mån om din munhälsa för att du ska må bra och se bra ut. Vidare i artikeln får du därför tips på hur du kan vårda dina tänder på bästa sätt.

Boka tid hos en tandläkare

Man rekommenderar att du besöker en tandläkare årligen eftersom det gör att tandläkaren eller tandhygienisten kan upptäcka problem i tid och sätta in de åtgärder som behövs. Det finns flera tandläkarkliniker att välja bland. Ett bra exempel på det är Oralcare som erbjuder tandvård för alla. På deras hemsida kan du läsa mer om vilka olika behandlingar de erbjuder. Vill du bara kolla upp tänderna ska du boka en tid för allmän tandvård. Om något har uppstått akut ska du boka akut tandvård. Men det finns även andra behandlingar såsom tandimplantat, skalfasader och rotbehandling. Vill du ha ett vitare leende erbjuder de tandblekning. De som arbetar där är riktiga proffs och tar väl hand om dig och ger dig de behandlingar du är i behov av.

Daglig tandvård

Alla vet att man ska borsta tänderna två gånger om dagen. Om du inte borstar dina tänder ökar riskerna för karies och andra otrevligheter som uppstår i munnen om du inte borstar tänderna och får bort matrester och bakterier. Du behöver också använda tandtråd för att ditt tandkött ska vara hälsosamt. Det är också bra att skrapa tungan för att få bort bakterier och dålig andedräkt.