Klassisk ansiktsbehandling

De processer som startar när man får en massage har många positiva effekter på kroppen och däribland huden. Det är därför inte så konstigt att massage ofta ingår i en klassisk ansiktsbehandling.

Det ska sägas att ansiktsbehandling framförallt är en stunds avkoppling. Denna avkopplande stund har dock en del positiva effekter på din kropp, och framförallt på din hy.

Behandlingen utförs av en utbildad person, vanligtvis en hudterapeut, som börjar med att rengöra din hy. Sedan utför hudterapeuten en analys av din hy, mestadels visuell men med hjälp av en kraftig lampa och ett anpassat förstoringsglas.

Efteråt är det i regel dags för en lättare peeling – ibland lite mer kraftfull, baserat på analysen. Peelingen fungerar rengörande för porerna. Medan hyn efteråt får återhämta sig så får man oftast en ansiktsmassage. Detta innefattar ibland nacke och hals.

Avslutningsvis applicerar hudterapeuten produkter som valts ut efter just din hudtyp.

Som nämndes inledningsvis så är det mycket avslappnande. Detta medför att en lång rad ämnen frigörs i kroppen som får dig att må bra, även efter behandlingen.

Både peelingen och ansiktsmassagen gör också att hudens blodcirkulation kommer igång, och detta gör att hyn får en fin lyster.