Minska risken för bristningar med rätt hudvård

Det finns flera orsaker till att du kan drabbas av bristningar i huden. Bristningar kan t.ex. uppstå om du har ökat kraftigt i vikt under en kortare period eller om du har en växande mage, t.ex. vid graviditet. Även i samband med att du äter p-piller kan viktökning uppstå, speciellt på brösten där även bristningar är förekommande.

Huden på brösten är extra känslig och bör vårdas på rätt sätt. Om du har genomgått en bröstförstoring med Motiva Flora eller ökat mycket i vikt under en kortare period kan huden kännas extra torr och kliande. Motiva Flora är däremot ett mycket bra och hälsosamt val om du vill göra en bröstförstoring och vill vara säker på att du använder trygga och säkra lösningar. Med rätt typ av hudvård kan du dock minska risken för bristningar och kliande hud.

Hudvård för bristningar

På marknaden finns det många olika produkter du kan använda dig av om du vill minska risken för bristningar eller minska synligheten. Här rekommenderar vi att du satsar på en bra hudvårdsolja som är mjukgörande och som snabbt torkar in i huden. Du kan även välja en helt vanlig hudkräm, men kom då ihåg att den behöver återfukta huden på djupet. Genom att återfukta torr hud minskar du risken för att huden spricker, samtidigt som du lindrar ömhet från redan befintliga bristningar.